Бербатов към конгреса: Ако прецените, че не ставам, направете същото с мен

Негов приоритет е детско-юношеският футбол

18.03.2022 | 16:11 Редактор: Здравко Черкезов
Бербатов към конгреса: Ако прецените, че не ставам, направете същото с мен

Легендата и кандидат за президент на БФС - Димитър Бербатов, говори от трибуната на паралелния конгрес на централата, който се провежда в Зала №3 на НДК. Той заяви, че случващото се не му е приятно, но няма друг избор и добави, че е за доброто на родния футбол, най-вече за подрастващите. Бившият нападател на "Манчестър Юнайтед" също така увери, че всичко случващо се е напълно законно.

"Благодаря ви, че дойдохте и съжалявам, защото футболът не печели от всичко това. Детско-юношеският футбол е приоритет за мен. Искам да видя някой като мен, Стилиян или Мартин. Когато ми дойде времето, нека заповяда някой друг, или ако прецените, че не ставам, направете същото, което правите сега", обяви кандидатът за президент на БФС.

"Не ми е приятно това, което се случва. Натъжава ме. Принудени сме обаче да го направим и го правим. Ако аз бъда избран по ваша воля, впоследствие трябва да има обединителен конгрес, на който всички клубове да присъстват. Както и всички кандидат-президенти, защото всички трябва да имат равен старт. Приоритет е да покажем обединение всички заедно. За това се борим - честен и прозрачен конгрес. 

Поздравявам всички, които сте спазили процедурата за издигане на делегат. Това, което правим, е в рамките на закона и устава на БФС. Уверявам ви. Правим го за доброто на футбола в България. Искаме честен конгрес, нищо повече. Вие сте хората, които сте върховният орган в БФС, но не ви припознават като такива, за съжаление. 

Това, че взехте нещата в свои ръце, е похвално. Екипът ми със Стилиян, Мартин и всички хора, които работят за тази кауза, както и всички вие, ще ме държите отговорен, ако наруша думата си. Някои неща ще отнемат доста време, докато бъдат оправени. 

Благодаря, че успяхте да реагирате по най-бързия начин с излъчването на делегати. Футболът не печели от това, особено детско-юношеският. Благодаря за доверието, защото то е революционно", каза Димитър Бербатов, цитиран от gol.bg.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК