Лоши новини за "Левски": Бивш нападател с 1 гол за 6 сезона погна клуба за пари

Става дума за Илия Димитров, който сега е част от "Локомотив" (София)

11.03.2022 | 09:40 Редактор: Здравко Черкезов
Лоши новини за

"Левски" води жестока битка за лиценза на клуба за новия сезон, пише "Мач Телеграф". Към днешна дата той е солидно застрашен заради големите и по-важно многобройните дългове на клуба.

Изпълнителният директор Иво Ивков, шефът на УС Даниел Боримиров и старши треньорът Станимир Стоилов по цял ден са на "Герена", за да се справят със ситуацията, въпреки че в касата няма пари. До края на месеца "сините" трябва да изчистят най-наболелите проблеми, ако искат да запазят професионалния си статут.

Подводните камъни обаче дебнат отвсякъде. Един от тях е доста солиден, но същевременно странен. Оказа се, че нападател, който е вкарал само 1 гол за "Левски", въпреки че има мачове за тима за цели 6 сезона, разклати допълнително лиценза на "сините". Става дума за Илия Димитров, който миналата година разтрогна едностранно договора си с клуба, а сега е част от "Локомотив" (София).

Той е излязъл от школата на "Герена", а в края на престоя си в "Левски" заплатата му е била близо 10 000 лв., което е впечатляваща сума за юноша, който не е блестял особено с изявите си за тима.

Илия Димитров е поискал "сините" да му изплатят веднага и накуп парите, които му дължат. Той е отказал това да стане на разсрочено плащане, което принципно е стандартната практика в такава ситуация. Нежеланието на нападателя да подпише споразумение с клуба вкарва "сините" в тежка ситуация, защото от "Герена" и без това едва събират пари, за да плащат на големите си кредитори като Петър Хубчев и асистентите му.

В дългия списък с хора, с които "Левски" трябва да се разбере до края на месеца, фигурират имената на още няколко футболисти, които доскоро бяха на "Герена" и се ползват със статута на левскари. Става дума за защитника Живко Атанасов, който сега играе за "Черно море", Илия Юруков, който отиде в "Арда" и Симеон Славчев, преминал в "Локомотив" (София). Ситуацията с последния също е доста сложна, защото в договора му със "сините" фигурирала сумата от 22 000 евро за заплата. Халфът има да взима доста пари от "Левски", но поне е влязъл в положение на клуба и не иска дългът да бъде изплатен до края на месеца. Освен това той направи и сериозен жест, след като се отказа от огромна сума.

Добрата новина за "сините" е, че нападателят Насиру Мохамед няма да прави спънки на "сините" за лиценза. Дългът към него е около 400 000.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК