ЦСКА удари "Славия" в драма с 5 гола, 2 червени картона и много нерви

Вратарят на "белите" беше откаран с линейка в болница

20.02.2022 | 19:56 Редактор: Искра Ангелова

ЦСКА обърна с 3:2 "Славия" на "Овча купел" и записа много важна победа в битката за шампионската титла. Йон Бакеро откри за "белите" в 55-ата минута, но "армейците" направиха пълен обрат с попадения на Жорди Кайседо (63), Мено Кох (72) и Амос Юга (78), още един гол за домакините вкара Ерол Дост (80).

Неприятна контузия в мача получи Георги Петков, който през първото полувреме се сблъска свирепо с Жорди Кайседо и бе откаран с линейка в болница.

Така ЦСКА заслужено си взе трите точки и изостава на четири от "Лудогорец" и първото място. 

Носителите на Купата на България създадоха първото по-сериозно положение в 22-ата минута, когато Вилдсхут проби отляво, навлезе към центъра на терена и пусна към Мухар, който моментално стреля отдалеч, топката обаче премина над вратата.

В 31-ата минута отново нидерландецът бе активен по лявото крило на "червеното" нападение, напредна и пусна перфектно към нахлуващия Греъм Кери. Ирландецът засече на скорост, но ударът му мина на сантиметри встрани от целта.

120 секунди по-късно Жорди Кайседо и вратарят на "Славия" Георги Петков се сблъскаха в борбата за висока топка, след което стражът на "белите" бе сменен принудително и откаран с линейка. Играта се забави за повече от 10 минути, което доведе до двуцифрено добавено време на първото полувреме.

На почивката Стойчо Младенов извади Яник Вилдсхут и пусна в игра новото попълнение Маурисио Гарсес в опит да изостри нападението на ЦСКА.

Вместо това в 55-ата минута домакините откриха резултата, когато Йон Бакеро засече с глава центриране отляво и направи 1:0 за "Славия".

Амос Юга и Йоан Баи замениха Томас Лам и Георги Йомов и ЦСКА натисна. Така в 63-ата минута Жорди Кайседо възстанови равенството, след като се извиси над всички след центриране на Кери от корнер и засече с глава отблизо за 1:1.

Девет минути по-късно обратът в резултата стана пълен, след като в огледална ситуация както с първия гол Кери центрира от ъглов удар, а Мено Кох скочи най-високо с глава - 2:1 за ЦСКА!

В 78-ата минута преднината на "армейците" набъбна на два гола след страхотен гол на Амос Юга. Французинът, който се появи в игра малко по-рано, разстреля вратаря на "Славия" с мощен шут по диагонала за 3:1. Още в следващата си атака обаче домакините успяха да върнат попадението и Ерол Дост оформи крайното 2:3.

Двата отбора завършиха мача с по 10 души след втори жълт картон за Ертан Томбак за Славия в 84-ата минута и за Греъм Кери в продължението на срещата.

Следващият мач на ЦСКА е домакинството на "Ботев" (Враца) на 25 февруари (петък). Двубоят е от 17:30 ч. на стадион "Българска армия" и ще се играе пред празни трибуни заради наказание на "червените".

Вижте повече във видеото.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
2 rate up comment rate down comment 0
Варна
преди 2 години
От новия бразилец Гарсес, се очакваше техника и скорост. Засега не се вижда нищо такова. Никакъв дрибъл и не е надиграл съперник. Дано да е от адаптацията, но Вилдсхут поне преминава съперници при 1:1.В ЦСКА трябва да се смени и цялата халфова линия-бавни са, не пресират, не отнемат топката. Младенов обаче си играе с два бавни дефанзивни халфа всеки мач.Отбора сега има само добра двойка централни защитници-Матей и Кох, и централен нападател-Жорди Кайседо! Сигнализирай за неуместен коментар