"Манчестър Юнайтед" допусна 2 гола за 24 секунди, но срази "Лийдс" с 4:2

Резервите спасиха "червените дяволи"

20.02.2022 | 18:20 Редактор: Искра Ангелова

"Манчестър Юнайтед" срази един от големите си съперници "Лийдс" с 4:2 като гост в здрав мач изпълнен с емоции и обрати, за да запише важен триумф в битката за топ 4 във Висшата лига.

"Червените дяволи" изгубиха 2 гола преднина на почивката, но направените смени от Ралф Рангник се оказаха решаващи, защото именно резервите Фред и Антъни Еланга осигуриха триумфа.

Така Ман Юнайтед вече има 46 точки, като дръпна с 4 пред Уест Хям и Арсенал, като Артилеристите все пак са имат 3 мача по-малко. Лийдс остава в битката за оцеляване с 23.

В състава на домакините изненадващо бразилецът Рафиня остана на пейката, като вместо него започна Адам Форшоу. Това бе единствената промяна от поражението срещу "Евертън".

Интересна бе и единайсеторката на "червените дяволи", в която промените бяха 3. Аарън Уан-Бисака се появи в защита вместо Дало, Пол Погба стартира в средата на терена, а Джеси Лингард бе титуляр в първенството за Юнайтед от 2 години насам.

Първото положение бе за домакините, след като Клих атакува здраво Уан-Бисака и му отне, а играта продължи, въпреки протестите от Юнайтед. Халфът подаде на Джак Харисън, който бе на чиста позиция, но стреля много разочароващо и неточно.

"Ман Юнайтед" отговори с шанс пред Пол Погба, който в 9-ата минута стреля ниско по тревата, но Мелие успя да се справи, макар и при втория си опит. Дъждът обаче предполагаше повече опити от дистанция, информира gol.bg.

"Червените дяволи" постепенно установиха предимство, а Лийдс разчиташе на контри. При една от тях Адам Форшоу стреля силно, но близо до Де Хеа, който направи рутинно спасяване. Погба се провали при свой опит, след което Роналдо пропусна от чиста позиция. Пасът на Погба към него бе малко назад и португалецът не успя да стреля силно, което помогна на Мелие да направи важно спасяване. Това обаче бе сериозен пропуск без съмнение.

Гостите станаха по-активни и Фернандеш накара Мелие да се намесва, след което хората на Ралф Рангник поведоха. Люк Шоу центрира отлично от корнер и Хари Магуайър бе на точното място, за да вкара с глава. Това бе първият гол след ъглов удар за Ман Юнайтед през сезона!

"Лийдс" опита да натисне до почивката, но така и не стигна до чисти ситуации. Вместо това гостите вкараха отново в 6-минутното продължение. При контраатака Санчо центрира отлично и Бруно Фернандеш забоде топката с глава в мрежата за 2:0.

Биелса логично направи 2 промени на почивката, като пусна Рафиня и Гелхард и в 53-ата минута домакините върнаха един гол, макар и с доста късмет. Родриго опита центриране, но се получи прехвърлящ удар и топката намери далечния ъгъл за ужас на Де Хеа.

Секунди след това „Елънд Роуд” избухна, защото Лийдс изравни! Форшоу отне от Фернандеш, макар и действайки по-остро и намери Дан Джеймс. Той се измъкна и подаде успоредно на голлинията, а Рафиня стигна пръв до топката и я прати във вратата. ВАР прегледа положението, но очаквано голът бе потвърден. Невероятно!

Червените дяволи бяха ядосани, а домакините на Седмото небе! В 61-ата минута резервата Гелхард излезе на добра позиция, но стреля слабо и Де Хеа спаси лесно. Ралф Рангник направи 2 смени и това даде резултат, защото отборът му си върна водачеството. Резервата Фред получи от Роналдо, след това отклони към Санчо, който му върна и халфът вкара със силен удар в близкия ъгъл в 70-ата минута!

Последва сериозен пропуск на Еланга, който от отлична позиция стреля в ръцете на Мелие. Клих пък не затрудни особено Де Хеа на другия край. Мачът се изнерви и стана доста твърд, така че и жълтите картони зачестиха.

Домакините опитаха да натиснат, но в 89-ата минута се самоубиха. Фернандеш отне топката от защитник и подаде към Еранга, който този път не пропусна, за да подпечата триумфа на своите!

Малко след това се стигна до меле между играчите след здраво влизане на Фирпо, но в крайна сметка нямаше изгонени и двубоят  приключи при този резултат.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК