Конте е реалист: "Тотнъм" трудно може да се пребори за място в Топ 4

В момента "шпорите" са на 5 точки от четвъртото място

14.02.2022 | 11:48 Редактор: Здравко Черкезов
Конте е реалист:

Мениджърът на "Тотнъм" Антонио Конте призна, че с формата, в която се намира отборът му, трудно може да се пребори за място в Топ 4. 

Лондончани записаха три поредни загуби в първенството, което се случва на италианеца за първи път от 2009 година, и в момента са на пет точки от четвъртото място. "Шпорите“ обаче са с три изиграни мача по-малко от "Уест Хам" и два в запас в сравнение с "Манчестър Юнайтед".

"Когато загубиш две домакинства плюс дерби с "Челси", е невъзможно да се класираш за Шампионската лига. Знаем, че трябва да се борим, за да изградим нещо важно, но трябва и да осъзнаем каква е ситуацията. Може би нашите фенове не трябва да са разочаровани от загубата, а трябва да се опитат да ни дадат сили и да останат зад нас. Играчите трябва да усещат подходящата атмосфера и да не бъдат притискани за нещо, което в този момент не могат да достигнат. Трябва да бъдем реалисти. Феновете трябва да разберат, че е нужно търпение, за да изградим отново такава ситуация, с която те са свикнали в миналото. Стъпка по стъпка. Трудно е да обясня тази загуба. Това бе един от най-добрите ни мачове. Създадохме много възможности за гол. Трудно е обаче да се обясни и как започнахме с два гола пасив. Не е лесно, когато един мач стартира по този начин. До края се опитвахме да притискаме съперника и да отбележим", заяви цитираният от "Тема спорт" Конте.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК