Мъри оптимист: Щом можем срещу "Марибор", можем и у нас

Добра проверка, имаше нужната агресия и нужното желание

29.01.2022 | 23:05 Редактор: Здравко Черкезов
Мъри оптимист: Щом можем срещу

Треньорът на "Левски" Станимир Стоилов-Мъри  остана доволен от равенството 2:2 срещу лидера в словенския шампионат "Марибор".

"Общо взето една добра проверка, имаше нужната агресия и нужното желание. Контролът на топката също не беше лош. Имахме и добри моменти. Нямам голямо разочарование с оглед на амбицията, с която игра отборът. Да, имаше индивидуални грешки, след които получихме и головете, но пътят на един такъв млад отбор е през грешките, през загубите, за да върви нагоре. Имахме и положения, за да отбележим. По-големите ни проблеми в днешния ни мач са в увереността в завършващите подавания, последния и предпоследния пас. Това идва с времето, с работа и с индивидуалната класа", коментира Стоилов.

"По принцип избягвам индивидуалните оценки. Най-важното е, че и Филип Кръстев и Велтон играха с желание. Трябва да спазват това, което искам от тях. От там нататък индивидуалните оценки ще ги даваме след известен период от време. И двамата имат качества, от тях ще зависи и от нас как ще ги използваме по най-добрия начин", продължи той.

"Липса на алтернатива бяха ротациите. Имахме идея Келиан да играе едно полувреме. Имаше травма. Не е в добро кондиционно състояние. С оглед, че нямаме друг централен освен юношите ни, се наложи Драган да играе в тази позиция. Общо взето смятам, че градим млад отбор, който ще му трябва работа и увереност. Не казвам време, винаги трябва и време. Няма да търсим оправданията, трябва всеки ден да се подобряваме. Щом успява един такъв млад отбор да се противопоставя на "Марибор", значи може и в нашето първенство", отсече Мъри, предаде gol.bg.

"На този етап съм доволен от Асен Митков. Ще получават повечето млади играчи шансове. Ще правим и ротации. Всеки ще си заслужи мястото на терена. Ако повече играчи се представят добре, ще правим въртележка на всяка позиция. В главата ми се въртя една мисъл, че като треньор не желая да взимам вратари от друга лига, само от школата. Ако не можеш да си произведем вратари, значи нещо не е както трябва с мен като треньор и с целия клуб. Моето желание е, докато съм фактор в "Левски", вратарите да бъдат само от школата. Те ще бъдат капитаните на този етап, да няма гадаения. Щом е юноша на "Левски", той заслужава да носи лентата. На този етап капитанът ще е само вратар, да – независимо дали ще е Ники Михайлов или не", каза още наставникът на "сините".

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК