Чилич шокира Рубльов и продължава напред в Мелбърн

Хърватинът надигра руснака с 7:5, 7:6 (3), 3:6, 6:3

22.01.2022 | 16:57 Редактор: Искра Ангелова
Чилич шокира Рубльов и продължава напред в Мелбърн

Марин Чилич се класира за осминафиналите на първия за годината турнир от Големия шлем, след като надигра Андрей Рубльов в четири сета – 7:5, 7:6 (3), 3:6, 6:3 за близо два часа и 40 минути игра.

Хърватинът, бивш финалист в турнира от 2018 година, когато отстъпи на Роджър Федерер в пет сета, започна по-добре мача и поведе с пробив и 4:1 гейма. Петият в схемата Рубльов обаче се окопити и върна брейка, преди Чилич все пак да грабне преднина в сетовете след нов брейк в 12-ия гейм.

Втората част мина изцяло под диктовката на сервиращите, като закономерно се стигна до тайбрек, в който хърватинът бе по-солиден и се доближи на сет от място в четвърти кръг.

Шампионът от US Open 2014 дръпна с пробив в третия сет, но от 3:1 в своя полза допусна неочакван срив и след пет поредни гейма, Рубльов намали изоставането си. В четвъртия сет обаче руснакът не успя да се противопостави на по-добре игралия днес съперник и така Чилич се класира за осминафиналите, информира gol.bg.

Там той ще играе с канадеца Феликс Оже-Алиасим, който по-рано разби Дан Еванс от Великобритания, давайки му само шест гейма.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК