Надал загуби сет срещу Хачанов, но продължава да гази в Мелбърн

Испанецът надделя с 6:3, 6:2, 3:6, 6:1

21.01.2022 | 15:27 Редактор: Тодор Петров
Надал загуби сет срещу Хачанов, но продължава да гази в Мелбърн

Бившият номер 1 в мъжкия тенист Рафаел Надал се класира за четвъртия кръг на Откритото първенство на Австралия след победа в 4 сета срещу руснака Карен Хачанов - 6:3, 6:2, 3:6, 6:1. Това бе 72-ра победа на испанеца на кортовете в Мелбърн.

Надал бе безапелационен в първите два сета и не остави никакви шансове на руснака. Изненадващо обаче, в третия сет испанецът се отпусна и позволи на съперника си да мечтае за обрат.

Хачанов взе третата част, но силите му не стигнаха за повече и в четвъртата част той бе попилян от Матадора от Майорка с 1:6. В следващия кръг Надал ще играе с победителя от двубоя Аслан Карацев - Адриан Манарино.

"Това е много специална седмица за мен, да се завърна на този турнир. Незабравимо е да играя тук. Днес имах за съперник мой приятел в съблекалнята, пожелавам му всичко най-добро през годината. Миналата година имах трудни моменти и трябваше да изживея много разочарования. Положих страшно много усилия, за да преодолея тази контузия. Невероятно доволен съм за това, благодаря на моя екип и на феновете", заяви Надал на корта минути след своята победа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК