Григор Димитров отпадна от Australian Open след 4-сетова драма

Той загуби от французина Беноа Пер с 4:6, 4:6, 7:6(4), 6:7(2)

20.01.2022 | 10:46 Редактор: Искра Ангелова

Първата ракета на България Григор Димитров отпадна безславно на тазгодишния Australian Open, губейки с 4:6, 4:6, 7:6(4), 6:7(2) от французина Беноа Пер.

Хасковлията показа колебания още в първия си сервис гейм, когато спаси четири брейкпойнта, но се пропука при следващото си подаване. Пер затвърди пробива и имаше леки проблеми само в шестия гейм, когато спаси точка за пробив и в крайна сметка затвори частта с 6:4.

Резултатът се повтори във втория сет, но с тази разлика, че българинът беше пробит още в първия гейм. Димитров върна пробива за 2:2, но веднага след това отново беше пробит и Пер удържа преднината си, за да дръпне с 2:0 сета.

Третият сет беше много равностоен и родният състезател изпусна два сетбола в десетия гейм, но се възползва от третия, който дойде в тайбрека - 7:4 за Гришо и той успя да се върне в мача.

За съжаление стартът на четвъртия сет беше кошмарен - полуфиналистът (загуба с 2:3 в див екшън срещу Рафа Надал) на Откритото първенство на Австралия от 2017 година беше пробит във втория гейм, а после французинът поведе с 3:0 гейма. Надеждата все пак се появи малко след това, когато хасковлията върна пробива, спаси точка за рибрейк и изравни за 3:3 гейма.

Логично се стигна до нов тайбрек, в който Димитров спечели точката при сервиса на Пер, но след това се срина, изостана с 2:6 точки (от 2:1 в своя полза) и французинът го довърши при първия си мачбол.

Нашият тенисист достигаше поне трети кръг на турнира в седем от последните осем издания, с изключение на 2020, когато загуби от американеца Томи Пол в пет сета. Балансът на Григор срещу Пер вече е 1:3 победи. Французинът ще играе в трети кръг срещу №4 в света Стефанос Циципас.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК