България с поглед към Евроволей 2022 при юношите

Това бе декларирано от президентът на БФВ Любомир Ганев

21.01.2022 | 19:55 Редактор: Здравко Черкезов

България отправя поглед към медалите на Европейското първенство по Волейбол за мъже под 18 години, което ще се проведе в Грузия.

Това бе декларирано на днешната пресконференция в Пресклуб "България", на която присъстваха президентът на БФВ Любомир Ганев, старши-треньорът Виктор Карагьозов, помощниците му Добри Лазаров и Стефан Ганчев, както и трима от младите ни национали – капитанът Виктор Томов, Кристиян Титрийски и Симеон Николов.

Играчите ни, водени от Виктор Караьозов, спечелиха европейската квалификация в зала "Левски София", като постигнаха победи над Румъния, Турция и Гърция и допуснаха само едно поражение с 2:3 от Сърбия. С това те взеха от светкавично единствения билет за Евроволей 2022 и вече мечтаят за успешно представяне на европейска сцена. 

През миналата година отборът завърши на пето място на Европейското, като нещастна поредица от контузии повлия негативно за по-предно класиране. Успехът преди дни на квалификацията в София е огромна мотивация за всички за усилена работа, надграждане и завършек на стълбицата на призьорите в еврошампионата.

Вижте повече подробности в репортажа.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК