Решават съдбата на Джокович до часове, не му дават големи шансове

Грози го депортация и забрана да влиза в Австралия в рамките на следващите три години

15.01.2022 | 22:05 Редактор: Здравко Черкезов

Заседанието на съда по казуса с Джокович ще започне малко след полунощ българско време, след което ще стане ясна и съдбата на световния номер едно. 

Добрата новина за сърбина е, че делото ще бъде разгледано в пълен съдийски състав на Федералния съд на Австралия. Тримата съдии, които ще трябва да вземат решението, са Джеймс Олсъп, Антъни Безанко и Девид О’Калагън. Именно такова бе и желанието на адвокатите на Джокович. 

Решението ще бъде окончателно и няма да може да бъде обжалвано. Преди изслушването Новак Джокович отново бе задържан и върнат в центъра за бежанци. Вчера австралийският министър на миграцията Алекс Хоук за втори път отне визата на Ноле под претекст, че представлява заплаха за общественото здраве. 

От екипа на сърбина веднага обявиха, че ще обжалват  решението, което обявиха за "нерационално".  Те вече спечелиха едно обжалване срещу неправомерно отнемане на визата на сърбина. Тогава обаче бяха открити процесуални нередности при задържането на Джокович от страна на граничните власти в Мелбърн. Сега неговите шансове на изглеждат толкова големи. 

Ако съдът отсъди срещу сърбина той не само ще бъде депортиран, но и ще получи забрана да влиза в Австралия в рамките на следващите три години. Откритото първенство на Австралия по тенис започва в понеделник, а Джокович е поставен под №1 в схемата. 

Вижте повече подробности в репортажа.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
0 rate up comment rate down comment 0
дедо Ташунко
преди 2 години
ноле няма много големи шансове да остане на този турнир Сигнализирай за неуместен коментар