Циципас: Джокович играе по свои правила, останалите изглеждаме като глупаци

Никой не си е помислял, че може да дойде в Австралия неваксиниран, заяви гъркът

13.01.2022 | 14:30 Редактор: Ваня Кузманова
Циципас: Джокович играе по свои правила, останалите изглеждаме като глупаци

Стефанос Циципас се превърна в поредния колега на Новак Джокович, който се изказа не особено ласкаво за ситуацията, в която световният №1 се постави след отказа да се ваксинира и пристигането в Австралия с медицинско изключение от "Тенис Австралия", което обаче се оказа невалидно пред австралийските власти.

В последните дни няколко колеги на сърбина изразяват недоволство от факта, че са следвали правилата и са се ваксинирали, докато лидерът на мъжкия тенис е решил да заобиколи разпоредбите.

Циципас директно заяви, че Джокович играе "по собствените си правила" и че поведението му кара тези, които се придържат към зададените условия да изглеждат "като глупаци", пише tenniskafe.

"Той играе по собствените си правила и прави нещо, което не много тенисисти имат смелостта да направят, особено след като АТР обяви правилата за влизане в страната. Никой не си е помислял, че може да дойде в Австралия неваксиниран и без да следва протоколите. Трябва да си доста смел, за да го направиш и да поставиш Големия шлем под риск“, коментира световният №4 в онлайн интервю пред индийската медия WION.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК