Бащата на Джокович го сравни с Христос, наш тенис треньор с интересен коментар

В индивидуален спорт като тениса егото е над всичко

06.01.2022 | 19:10 Редактор: Тодор Петров

Световният номер 1 в тениса Новак Джокович е настанен в хотел за бежанци в Мелбърн. В понеделник австралийският съд трябва да се произнесе окончателно дали сърбинът може да остане в страната. 

Според семейството му в хотела има дървеници, а телефонът му е отнет. 

"Искаха да го унижат. И не само него, но и нашата Сърбия. Сърбите сме горд народ и се гордеем с нашия Новак, светлината в края на тунела. Всичко това няма нищо общо със спорта", коментира бащата на Новак Джокович.

Близките на тенисиста определиха случилото се като политическа атака и сравниха Джокович със Спартак на новото време. Въпреки проблемите, бащата на тенисиста е убеден, че той ще спечели 10-ата си титла в Мелбърн и точно това притеснява мнозина. 

"Исус беше разпънат на кръста, но той издържа и все още е сред нас. Опитват се да разпънат Новак по същия начин. Той ще издържи, както и ние. Той беше изпратен в затвора. Той не е в ареста, а в затвора", настоя Сърджан Джокович.

Цяла Сърбия застана зад Джокович. Според австралисйкия премиер обаче, строгите правила срещу разпространението на коронавируса важат за абсолютно всички. Джокович получи медицинско изключение да участва на турнира Australian Open, но това разгневи австралийците. Граничните власти го задържаха на летището и го държаха там повече от 10 часа, преди да го настанят в хотела за бежанци. 

Засега не е ясна причината защо Джокович не е ваксиниран – защото е антиваксър или заради автоимунно заболяване. 

"Със своята непоносимост към глутена има по-различен режим на приемане на вещества в организма си, но баща му имаше изказване, че ако разрешат за Австралия и приемат за света китайските и руските ваксини, той би се ваксинирал", коментира треньорът по тенис Пресиян Коев.

Той е категоричен, че в индивидуален спорт като тениса егото е над всичко. 

"Всеки професионален тенисист си гони докрай своя личен интерес. Всеки друг състезател, който е с по-задно класиране, ако беше ситуацията на Джокович, щеше да си търси своите права", посочи Коев. 

Той не вярва Джокович да е бил готов на всичко, само и само да участва в турнира. А в понеделник съдът ще се произнесе дали световният номер едно в тениса ще участва в Откритото първенство на Австралия или ще бъде екстрадиран.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК