Преместиха Джокович в хотел за бежанци, той завежда дело срещу Австралия

Привърженици го посрещнаха със сръбски знамена

06.01.2022 | 09:36 Редактор: Искра Ангелова
Преместиха Джокович в хотел за бежанци, той завежда дело срещу Австралия

Проблемите участието и присъствието на Новак Джокович за Откритото първенство на Австралия продължават. Визата на Ноле бе анулирана и той трябва да бъде депортиран. 

Световният номер 1 ще заведе дело срещу Австралия, за да оспори решението и да остане в страната.

Докато се произнесе съдът, той бе преместен в хотел за бежанци в Мелбърн. Привърженици го посрещнаха със сръбски знамена. Тенисистът няма поставена ваксина срещу Ковид-19, което е едно от условията за влизане в страната.

"Визата на г-н Джокович бе отказана. Правилата са правила, особено когато става въпрос за нашите граници. Никой не е над тези правила. Нашите строги политики на границите бяха критични към Австралия за това да има един от най-ниските смъртни показатели в света от Ковид, продължаваме да бъдем безкомпромисни", написа в Twitter премиерът на Австралия Скот Морисън.

Сърбинът получи медицинско изключение, което предизвика недоволство сред света на тениса от бивши и настоящи играчи, които се оплакаха от "двоен стандарт" и "несправедливост".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
2 rate up comment rate down comment 1
Нина
преди 2 години
2
5 rate up comment rate down comment 0
Ради
преди 2 години
Е защо изобщо са го пуснали да влезе в държавата, а не са го върнали на летището? Аз ако тръгна за Австралия без ваксина, изобщо няма да ми датат да се кача на самолета! Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 9
анонимен
преди 2 години
Държава със закони-браво! Сигнализирай за неуместен коментар