Как Григор Димитров поддържа форма, какво яде и кой е "мръсният" му ден?

Освен любимите гозби на мама, обича да хапва и ястия, които е приготвил сам

21.10.2021 | 16:27 Редактор: Искра Ангелова
Как Григор Димитров поддържа форма, какво яде и кой е

Парченце от любимия шоколад е онова, заради което Григор Димитров може да развали режима си. Ако му се хапва, може да прегреши с него дори през нощта, без да има никакви угризения. Освен любимите гозби на мама, обича да хапва и ястия, които е приготвил сам, стига да има повече свободно време. Това признава българинът в интервю за Food Court – рубрика на АTP, в която известни тенисисти разказват за хранителните си навици и нещата, които консумират с удоволствие.

След прекрасното си представяне на турнира в Индиън Уелс, Гришо, който достигна до полуфиналите в Калифорния, мина доста напред в световната ранглиста и вече е на 21 място. Трябва му съвсем малко, за да попадне в Топ 20.

В момента Димитров си е дал кратка почивка. Отказвайки се от излизане на корта в Антверпен, той ще има малко време, за да презареди за срещите си във Виена. И именно в този промеждутък той сподели спазва ли някакъв режим преди важен турнир.

Как Григор Димитров поддържа своята форма?

Чиста и разнообразна храна без ограничения

"Всеки ден ни обграждат какви ли не изкушения под всякакви форми. Аз обичам да опростявам нещата", казва тенисистът, споделяйки, че израствайки в България, е свикнал да яде доста семпла храна. И признава, че е израснал в Хасково, където семейството му винаги е имало пресни зеленчуци. Освен тях, яде пиле, риба и въобще, не се ограничава от определени храни, а по-скоро се придържа към разнообразието.

Нашенецът споделя още, че следва конкретни насоки, дадени му от специалисти през годините, като понякога променя по нещо:

"Ако си спортист или просто се опитваш да следваш режим, за да влезеш във форма, е важно да се съсредоточиш върху това какво можеш да ядеш. Например ако си направиш кръвен тест и видиш кои храни не ти понасят, кои от тях организмът ти преработва добре и кои – не толкова. Това ти предоставя насоките, които да следваш, и на базата на тази информация си изготвяш меню за седмицата".

Стриктен режим с някои прегрешения – преди турнир

На въпрос дали има по-различно меню преди турнир, Димитров отговаря, че винаги има конкретен режим, но не изпада до крайности.

"Когато си спазвал стриктна диета в продължение на четири или пет седмици, със сигурност ще дойде момент, в който през нощта ще си мислиш как умираш за парченце шоколад. Аз си казвам: Давай, хапни си! Нищо няма да се обърка от едно парченце шоколад. Да се бориш с подобни усещания може да е много изтощително от психологическа гледна точка, така че защо ти е да го правиш?", разкрива той, добавяйки, че от време на време си прави малки награди, за да се почувства добре.

"Мръсен ден" от време на време

Гришо признава, че понякога му се ще да си хапне вредна храна. Ето защо има така наречения "мръсен ден", в който му е разрешена, но той не е всяка седмица.

"За самия теб е хубаво да не си прекалено обсебен от това какво, кога и колко ядеш. По принцип се храня доста здравословно, но не съм прекалено извисен за бързото хранене. От време на време си позволявам да хапна пакет желирани мечета. Сега, когато съм в Калифорния, прибягвам до In-N-Out Burger. В това се изразява "мръсният" ми ден...", обяснява Димитров.

Четете цялата статия в tialoto.bg.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК