Роналдо хвърли "Олд Трафорд" в дива радост с победен гол срещу "Виляреал" в 95-ата минута

"Червените дяволи" обърнаха испанците и спечелиха с 2:1

30.09.2021 | 00:15 Редактор: Искра Ангелова
Роналдо хвърли

"Манчестър Юнайтед" победи "Виляреал" по изключително драматичен начин с 2:1. Двубоят се игра на стадион "Олд Трафорд" и бе от група "F" на Шампионската лига.

Двата отбора изиграха невероятен мач, в който имаше куп положения, но през първото полувреме нулевото равенство се запази. Голямата драма се случи през втората част. Пабло Алкасер изведе гостите напред в резултата в 53-а минута, а Алекс Телеш изравни с перфектен гол в 60-та.

Изглеждаше, че мачът ще завърши наравно и двата тима ще поделят точките, когато отново блесна геният на Кристиано Роналдо, който хвърли трибуните в екстаз в 95-та минута и донесе победата за "червените дяволи".

В следващия мач в групата "Манчестър Юнайтед" ще приеме "Аталанта", а "Виляреал" ще има визита в Швейцария - на "Йънг Бойс".

Пет минути след началото "Виляреал" достигна до добра възможност. Арнаут Данджума овладя топката след дълго подаване и нанесе удар, но за късмет на Де Хеа, тя попадна право в него.

Малко по-късно Де Хеа блесна с ново спасяване! Данджума отново се озова на стрелкова позиция и нанесе точен удар. Испанският страж обаче реагира страхотно и изби в корнер.

Малко преди края на първата част Алберто Морено се прояви с нескопосана проява. Той се опита да изчисти топката, но за една идея не я вкара в собствената си мрежа. Все пак домакините оцеляха, информира gol.bg.

В 53-а минута гостите смълчаха трибуните на "Олд Трафорд". Арнаут Данджума осигури добро подаване на Пабло Алкасер в наказателното поле, което позволи на последния да завърши с прецизен удар в долния ляв ъгъл - 0:1.

Само 7 минути по-късно обаче домакините изравниха. След перфектно центриране от корнер, топката попадна в Алекс Телеш, който с перфектен удар от воле препарира стража на "Виляреал" и изравни резултата. Фантастичен гол на Телеш с удар извън наказателното поле.

Последва сериозен натиск на "червените дяволи", но те така и не успяха да изравнят. Постепенно "Виляреал" поизравни играта и в 86-та минута можеше да нанесе втори удар. Гомес нанесе удар, който бе спасен от Де Хеа. Топката обаче попадна в Диа, който стреля от непосредствена близост, но куп тела се хвърлиха пред топката и успяха да блокират изстрела.

В 93-та минута Роналдо центрира прекрасно към Джеси Лингард, който насочи топката към вратата и можеше да се превърне в герой за своите, но Рули се справи и резултатът се запази.

Така се стигна до 95-та минута, когато Роналдо достигна до една топка в наказателното поле и от малък ъгъл вкара топката във вратата за да донесе драматичния успех за "Манчестър Юнайтед".

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК