"Бенфика" задълбочи кризата в "Барселона" с класически успех над каталунците

Португалците надиграха испанския гранд с 3:0 на своя стадион "Луш"

30.09.2021 | 00:01 Редактор: Искра Ангелова

"Бенфика" нанесе втора поредна загуба на "Барселона" в Шампионската лига, след като надигра испанския гранд с 3:0 на своя стадион "Луш". Португалците бяха по-добрият отбор и стигнаха заслужено до трите точки след голове на Дарвин Нунес (3, 79-дузпа) и Рафа Силва (69). В края Ерик Гарсия бе изгонен за втори жълт картон.

Така "Бенфика" се изкачи на второто място в класирането с 4 точки, с две по-малко от убедителния лидер "Байерн" (Мюнхен). "Барселона" е на дъното с две поражения и голова разлика 0:6. Черната статистика продължава и с това, че в тези два мача "Барса" няма точен удар в противниковата врата!

Португалците дадоха голяма заявка за трите точки още в самото начало на срещата. Давин Нунес проби по лявото крило, влезе в наказателното поле, финтира Ерик Гарсия и с насочен удар в близкия ъгъл не даде шансове на Тер Стеген - 1:0 за "Бенфика".

До края на първото полувреме "Барса" можеше да изравни поне в два случая. И в двата обаче фрапантни пропуски направи Люк де Йонг. В 10-та минута нидерландецът беше оставен на празна врата след пас с глава на Френки де Йонг. Нападателят обаче някак стреля в тялото на Лукас Верисимо. В 30-та минута Люк де Йонг опропасти и добро подаване на Депай, като този път не уцели вратата.

В началото на второто полувреме Дарвин Нунес бе на сантиметри от втори гол. Уругваецът финтира излезлия неразчетено Тер Стеген, но не успя да улучи опразнената врата с удар от 30 метра по диагонала - топката се отклони в страничната греда.

В 56-та минута Де Йонг се отчете с нов пропуск, като не успя да вкара на около метър от вратата. В ситуацията го спаси единствено това, че бе маркирана засада в началото на атаката.

Така се стигна до 69-та минута, когато Рафа Силва реши всичко. Яремчук и Жоао Марио матираха защитата на "Барса" с двойно подаване, но Тер Стеген отрази удара на португалеца. Топката обаче попадна у Рафа Силва, който от точката на дузпата насочи топката под гредата - 2:0.

Това обаче не бе всичко - десет минути по-късно "Бенфика" вкара и трети гол. Сержиньо Дест спря с ръка удар на Жилберто с глава в наказателното си поле. Реферът се посъветва с ВАР, след което посочи бялата точка. От нея Давдин Нунес прати Тер Стеген в обратния ъгъл и реализира хладнокръвно за 3:0.

До края "Бенфика" контролираше нещата на терена, а Ерик Гарсия улесни задачата на португалците, след като бе изгонен в 87-та минута за втори жълт картон. Така ситуацията на "Барселона" продължава да става още по-тежка, а програмата в следващите мачове е сериозна. Пред каталунците предстоят мачове с шампиона "Атлетико" (Мадрид) в испанската столица и домакинства с "Валенсия" и "Реал" (Мадрид) в Ла Лига.

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК