Десподов: Излизаме, ще се надиграваме с "Олимпиакос", шансовете са 50:50

"Ще дадем всичко от себе си и ще разберем какво ще се случи във вторник", заяви звездата на "Лудогорец"

04.08.2021 | 15:36 Редактор: Искра Ангелова
Десподов: Излизаме, ще се надиграваме с

Футболистът на "Лудогорец" Кирил Десподов говори след мача в Пирея. Там той отбеляза гола за "орлите", които завършиха наравно 1:1 с гръцкия гранд.

"Може би има съжаление в нас, но мисля, че 1:1 е добър резултат, шансовете си остават 50:50, така че всичко ще се реши в Разград във вторник. Това, което видяхме и предишния мач срещу "Нефчи", те играха по същия начин. Чакаха си моментите, много добре играят в защита. Компактен отбор са. Не ни пресираха високо, но в тяхната половина не ни оставяха много пространства. Успяхме да се измъкнем на базата на бързите футболисти, които имаме. Но със сигурност не трябва да се подценява това, че не са ни пресирали и най-вероятно, че са ни подценили", каза той, цитиран от gol.bg.

Десподов разясни и ситуацията с преките свободни удари, които имаше възможност да изпълни в мача. При един от тях през второто полувреме той успя да порази вратата на "Олимпиакос": "Позицията беше по-удобна, защото беше по-назад. Първият фал беше доста напред, а "Олимпиакос" имат високи играчи и е много трудно да прехвърлиш стената от тази позиция. Топката беше почти на линията на пеналта. Трябваше да я бия в него, да пробвам. Вторият фал беше на доста добра позиция, която се радвам, че успях да реализирам. Доста фалове изпуснах, доста греди ударих, радвам се, че в този момент дойде гола".

"Да не се хващаме за този пропуск. В 93-ата минута правя спринт и мисля, че изиграх по най-добрия начин ситуацията. Ако не бях шутирал веднага, аз видях се периферното зрение, че двама от защитниците на "Олимпиакос" тичат към вратата. Ако бях направил още едно докосване, те щяха да стигнат до вратата и тогава как щеше да влезе топката. Пробвах, бях под ъгъл, не се оправдавам. Всички изпускат, аз също съм изпускал доста пъти. Можеше да стане 2:1 за нас, но не съжалявам. Това е, опитал съм, не можах да я вкарам. Надявам се във вторник, ако имам такава ситуация, да влезе", сподели крилото за своя пропуск в самия край на срещата, който лиши "Лудогорец" от победата в мача.

"Нека да оставим те да са фаворит във вторник. Нека нещата да са 50:50, но да клонят към тях. Нека те да са фаворит. Добър отбор са, много добър, голямо име, "но Лудогорец" също не е малко име. Излизаме, ще се надиграваме, ще направим всичко възможно, ще дадем всичко от себе си и ще разберем какво ще се случи във вторник", коментира той вече несъществуващото правило за голове на чужд терен.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК