Кои са основните партньори на българския спорт?

Ще има ли нови букмейкъри у нас?

28.07.2021 | 11:17 Редактор: Тодор Петров
Кои са основните партньори на българския спорт?

Знаете ли, че основните спонсори на българския спорт са различните онлайн букмейкъри, които предлагат спортни залози и казино игри? Ако за първи път чувате за това, то може би не сте обръщали внимание на надписите стоящи на фланелките на играчите  или просто не сте запознати с хазартните брандове. За главните партньори на родния спорт, както и за новите апетити към хазартната индустрия, ще прочетете по-долу в тази статия посветена на темата.

Букмейкърите като спонсори на българския спорт

С навлизането на онлайн букмейкърите в хазартния бизнес, се спечелиха много пари, а добрата новина е, че голяма част от тях отидоха за спонсориране на футболни клубове и отделни спортисти. Най-големи вложения направиха компаниите Efbet, Winbet и Bet365, а техния пример беше последван и от Palms Bet, които не преди дълго време оказаха безценна подкрепа на ПФК Левски София АД, тъй като отборът беше изпаднал в силна финансова криза.

Футболният шампион на България - "Лудогорец" (Разград), сключи партньорски договор с Bet365, ЦСКА пък се обвърза с Winbet, а техният съименник ЦСКА 1948 се издържа от Efbet. Разбира се, не само футболът разчита на свежите пари на бетинг компаниите, от тях се възползваха боксьори, тенисисти, баскетболни и волейболни клубове и още много други.

Хубавото е, че се спонсорират и различни спортни инициативи. Така например, благодарение на Ефбет се събраха най-известните снукър играчи в България, и се представиха пред феновете си. Подобен тип събития са организирани много често и са финансирани от бетинг компаниите.

Ще има ли нови букмейкъри у нас?

По-горе споменахме лицензираните букмейкъри в страната, които съдейства на спорта наливайки свежи пари. Прогнозите се, че на сцената ще се появят още онлайн платформи за спортни залагания и други игри, с чиято помощ ще се осъществят и други партньорства.

Все по-усилено се говори за навлизането на нови букита. По сайтовете вече се пише за техните предложения, като например за Betway бонус за спорт, защото това е една от компаниите с най-големи шансове да пробие на нашия пазар. Ако това се случи можем да очакваме допълнителни средства за спорта, стига да има добро желание за инвестиции от оператора. Естествено, има и още кандидатури на хазартни оператори, сред които тези на Betano и SportingWin. Най-важното е да привлечем бизнеса, и да му създадем комфортни условия.

На този етап няма да се ангажираме с конкретни прогнози, относно датата на лицензирането на бъдещите хазарти оператор, но ако вярваме на информацията в интернет пространството, съвсем скоро почитателите на легалния хазарт, ще получат нови места за онлайн залагания. В същото време има изгледи и за нови инвестиции в спорта, а това е най-важното за всички нас.

Заключителни думи

Спортните залози и хазартът може да имат и своите положителни страни. По-горе ви информирахме за основните партньори на българския спорт, на които клубовете и състезателите трябва да благодарят за финансовата подкрепа. Прегледахме възможностите още хазартни оператори да се появят на родната сцена. Сега остава просто да изчакаме, за да видим как ще се стекат събитията, а до тогава пожелаваме на всички фенове много поводи за радост и дано спортът в България да върви само напред и нагоре, както му се полага.