Джокера за Рафа: Емоциите са различни, нашето съперничество е историческо

Предстоящата полуфинална среща между двамата в "Ролан Гарос" е №58 в кариерите им

10.06.2021 | 14:43 Редактор: Здравко Черкезов
Джокера за Рафа: Емоциите са различни, нашето съперничество е историческо

Новак Джокович заяви, че "емоциите са различни" тази година, когато се изправи срещу Рафаел Надал в полуфиналите на Ролан Гарос за втори пореден път след успеха си над Матео Беретини в четири сета.

Сърбинът надви италианеца с 6-3, 6-2, 6-7 (5), 7-5 в сблъсъка от последните осем в Париж, докато по-рано в сряда, Диего Шварцман не успя да се противопостави на испанеца, който се класира за 14-и път на полуфиналите на Откритото първенство.

"Не е като всеки друг мач, нека бъдем честни – най-голямото предизвикателство, което можеш да имаш, е да играеш срещу Рафа Надал на този корт, на който той постигна толкова много успехи в кариерата си в заключителните етапи на Големия шлем, няма как да бъде по-голямо предизвикателство. Всеки път, в който се изправяме един срещу друг, има допълнително напрежение и очаквания, емоциите са различни… да изляза с него на корта, но заради това нашето съперничество е толкова историческо за този спорт и за мен е привилегия да играя срещу него толкова много пъти", каза 18-кратният шампион от Шлема.

34-годишният Джокович е шампион "Ролан Гарос" през 2016, докато Надал е 13-кратен победител в турнира, припомня БГНЕС. Това ще бъде 58-и сблъсък между двамата, като Джокера води с 29-28 в преките мачовете с Матадора.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК