"Ролан Гарос": Нов рекорд в "Големия шлем"

Шест от четвъртфиналистките при жените за първи път достигат до тази фаза в турнирите

08.06.2021 | 12:10 Редактор: Искра Ангелова

Шест от четвъртфиналистките на "Ролан Гарос" при жените за първи път достигат до тази фаза в турнирите от "Големия шлем", съобщи сайтът на WTA.

Това никога не се е случвало в историята на Оупън ерата и е нов рекорд за брой дебютантки. До момента на Откритото първенство на Австралия през 1969 година и в Париж през 1976 и 2001 година е имало по пет тенисистки, дебютиращи сред осемте най-добри в Шлема.

Това са 17-годишната американка Коко Гоф, Паула Бадоса (Испания), Тамара Зиданшек (Словения), Елена Рибакина (Казахстан), Барбора Крейчикова (Чехия) и Мария Сакари (Гърция). Най-възрастната от тях е 25-годишната Крейчикова, която надгради, след като миналия сезон стигна до осминафиналите на "Ролан Гарос". С най-ниско място в ранглистата е Зиданшек, която беше №85 в света преди началото на турнира.

Поне две от тази шесторка за първи път ще стигне полуфинал в "Големия шлем", защото днес се срещат Бадоса и Зиданшек, а утре ще играят Гоф и Крейчикова. 

Другите два четвъртфинала са: Рибакина – Анастасия Павлюченкова (Русия) във вторник и Ига Швьонтек (Полша)– Сакари (в сряда), така че теоретически има вариант и четирите полуфиналистки да бъдат абсолютни дебютантки.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК