Сензация в Париж: 21-годишна казахстанка изхвърли Серина от "Ролан Гарос"

Елена Рибакина бе безапелационна срещу Уилямс - 6:3, 7:5

06.06.2021 | 20:45 Редактор: Жаклина Иванова
Сензация в Париж: 21-годишна казахстанка изхвърли Серина от

Елена Рибакина сътвори голямата изненада в първия ден от осминафиналите на "Ролан Гарос". Представителката на Казахстан изхвърли от турнира Серина Уилямс след 6-3, 7-5 и по този начин отложи надеждите на американката за 24-а титла от Големия шлем поне до Уимбълдън.

Така 21-годишната рускиня достигна до четвъртфиналите в Париж при едва второто си участие в турнира. Успехът ѝ дойде напълно заслужено след поредния много силен мач на Рибакина, която не се притесни от името на легендарната си съперничка и закономерно я надигра в два сета.

С мощния си сервис тя си осигуряваше достатъчно лесни точки на сервис, излизаше прекрасно на мрежата и бе много ефективна при шансовете си за пробив с пет от седем възможности спрямо три брейка за 39-годишната ѝ съперничка, пише tenniskafe.

Рибакина играеше много солиден тенис като в рамките на час и 17 минути реализира 21 уинъра и направи само 13 непредизвикани грешки. В същото време Уилямс така и не намери ритъма в играта си като направи 19 непредизвикани спрямо 15 печеливши удара.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК