С майски порой ЦСКА изпрати сезона с победа срещу "Берое"

"Червените" се наложиха с 2:0 с попадения в началото на двете полувремена

26.05.2021 | 22:20 Редактор: Искра Ангелова

ЦСКА завърши сезона с домакински успех над Берое. "Червените" се наложиха с 2:0 с попадения в началото на двете полувремена – Кайседо (4‘) и Тиаго (48‘).

Двубоят днес нямаше никакво значение за крайното класиране, тъй като още преди този кръг беше ясно кой на кое място ще завърши в първата шестица. Именно заради това Любослав Пенев даде възможност на играчи, които иначе не получават достатъчно игрово време.

Своя дебют като титуляр направи 19-годишният талант от школата на клуба – Асен Дончев. Пламен Гълъбов и Митко Митков също записаха минути на терена.

Това беше последният мач с червената фланелка за Петър Занев, който изведе своите съотборници с капитанската лента.

С победата отборът, воден от Любослав Пенев, който точно преди седмица спечели Купата на България, прекъсна серията си от 2 поредни шампионатни поражения в efbet Лига.

От другата страна, "Берое" не успя да запише нито един успех в плейофите и завърши на 6-о място с актив от 39 точки.

ЦСКА откри резултата още в 4-ата минута чрез Жорди Кайседо. Тиаго Родригес предостави чудесно центриране в наказателното поле, а нападателят на "червените" игра с топката точно пред погледа на Генадий Ганев и я прати в мрежата на старозагорци – 1:0.

В 10-ата отново Кайседо се озова на върха на атаката, но изстрелът му от близко разстояние не намери целта. Малко преди да измине четвърт час игра гостите създадоха първата си голова ситуация, която завърши с удар в гредата от Ибрахима Конте.

ЦСКА владееше инициативата до почивката, но така и не стигаше до нещо по-опасно пред противниковата врата.

Към края на първата част Георги Йомов напусна терена принудително, а на негово място се появи Митко Митков.

Домакините удвоиха своя аванс в първите минути на второто полувреме. Тиаго Родригес се оказа на точното място след избита топка от Теди Мезаг и стреля неспасяемо в горния ляв ъгъл, с което направи 2:0.

Малко по-късно Кукула беше оставен непокрит в наказателното поле на ЦСКА, но изстрелът му с глава не попадна в рамките на вратата.

В 60-ата минута се получи разбъркване в пеналтерията на "армейците", което в крайна сметка завърши с уловена топка от Димитър Евтимов.

Последваха още няколко опита от играчите на Петър Колев, които не бяха увенчани с успех. В 71-ата Митков стреля от дистанция, но кълбото влетя на сантиметри от страничния стълб. В 82-ата минута двубоят беше временно прекъснат заради силната градушка, която се изсипа в центъра на София.

До края на срещата теренът стана много тежък и двата отбора подходиха по-предпазливо с оглед на това да избегнат неприятни контузии.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК