Капитанската лента на Роналдо събра 64 хил. евро на благотворителен търг

Средствата ще отидат за лечението на шестмесечно бебе с рядко заболяване

02.04.2021 | 15:28 Редактор: Никола Симеонов
Капитанската лента на Роналдо събра 64 хил. евро на благотворителен търг

Капитанската лента на Португалия, която звездата на "мореплавателите" Кристиано Роналдо захвърли разгневен на терена на стадион "Мала Маракана" в Белград, бе продадена за 64 хиляди евро на благотворителен търг в сръбската столица.

Секунди преди края на световната квалификация между Сърбия и Португалия, завършила при резултат 2:2, след удар на Роналдо топката премина голлинията на домакините, преди да бъде избита от Стефан Митрович, а поради липсата на ВАР и технология на голлинията, съдиите не зачетоха гола. Ядосаният Роналдо бурно протестира решението на реферите, за което получи жълт картон, след което с последния съдийски сигнал той захвърли капитанската лента и се прибра в тунела.

Местният пожарникар Джордже Вукичевич, който е бил на смяна на стадиона, прибрал лентата от земята и се свързал със сръбски спортен канал с идеята да бъде организиран благотворителен търг. От Спортклуб потвърдили автентичността на лентата и организирали онлайн наддаване, а анонимен купувач спечелил търга с оферта от 64 хиляди евро, съобщи БГНЕС.

Парите ще отидат за лечението на шестмесечния Гаврило Джурджевич, който страда от гръбначна мускулна атрофия, рядко заболяване, което засяга приблизително едно от 10 хиляди новородени, и в 90% от случаите води до фатален край или нуждата от постоянна вентилация до втората година на детето.

За съжаление, събраната сума е само малка част от нужната за лечението на бебето, което изисква така нареченото "най-скъпо" лекарство на света. Общата сума за лечението е около 2 млн. евро.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК