Разкриха тайната за перфектната форма на Роналдо

Той следва стриктен режим, който дори определя по колко пъти на ден да спи

16.11.2020 | 11:21 Редактор: Искра Ангелова
Разкриха тайната за перфектната форма на Роналдо

Кристиано Роналдо е един от най-завършените атлети на планетата. Той успява да се докаже във всяка една футболна лига, в която е участвал – ставал е шампион в три държави – Англия, Италия и Испания.

Вдигал е купата на Шампионската лига общо пет пъти – веднъж с "Манчестър Юнайтед" и четири пъти с "Реал" (Мадрид). 12 пъти е носител на най-престижните футболни награди, включително Златната топка, Златната обувка и Футболист на годината на ФИФА.

Наскоро футболистът успя да се излекува от коронавируса и в първия си мач след карантината вкара два гола за "Ювентус".

За да поддържа невероятната си форма, Кристиано следва стриктен режим, който дори определя по колко пъти на ден да спи. Според медиите звездата яде по шест пъти и спи по пет, за да бъде в оптимална кондиция.

Денят на Роналдо започва с шунка и кашкавал, които се комбинират с кисело мляко. Малко по-късно, когато огладнее, той хапва препечена филия с авокадо. Менюто му съдържа два обяда и две вечери. Първият обяд е от пилешко месо и салата и обикновено е последван от риба, още салата, яйца и маслини.

Вечерта португалецът или залага отново на рибата, или я сменя с месо. Той разделя ястието си на две половини, които яде през различно време. За нормален човек това количество храна не е полезно, но имайки предвид натоварения график на Роналдо и постоянните тренировки на и извън терена, той има нужда от високи хранителни стойности.

Освен че се труди на терена, футболистът тренира в домашния фитнес, прави пилатес и плува. Преди време той разкри, че е монтирал велоергометър на дъното на басейна си, за да му е по-трудно да върти педалите под вода.

Четете цялата статия в www.tialoto.bg.

Снимка: Instagram

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК