Роналдо: Отборът е по-важен от индивидуалните рекорди

Звездата на "Ювентус" вкара два гола при победата над "Лацио"

21.07.2020 | 11:33 Редактор: Наталия Тотева

Два гола на звездата Кристиано Роналдо доближиха "Ювентус" до поредната девета титла в Италия. С попаденията си срещу "Лацио" португалецът записа ново историческо постижение.

Всички голове паднаха през втората част, като два от тях дойдоха след точно изпълнени дузпи. В 48-ата минута Бастош игра с ръка в наказателното поле, като ситуацията беше прегледана с ВАР.

Зад топката застана Кристиано Роналдо, който реализира. Две минути по-късно португалецът удвои резултата след грешка на гостите и бърза контраатака, в чиято основа беше Пауло Дибала.

Така попаденията на Роналдо в "Серия А" вече са 51, а с тях той стана първият футболист в историята, който има поне 50 гола в три от водещите първенства в Европа - Серия А, Ла Лига и Висшата лига.

"Рекордите винаги са важни, но в тази ситуация е важно отборът да печели. Имаме изключителен състав и го демонстрирахме отново. Винаги искаме да напредваме и да вдигаме летвата", коментира играчът.

Другото постижение на сметката на Роналдо е достигането на кота 50 в Италия за едва 61 мача. Рекорд сред футболистите, дебютирали в елита на Италия от сезон 94/95-а.

"Роналдо е като хищник, който надушва кръв. Той е необикновен играч. Впечатляващо е колко бързо се възстановява между мачовете. Не само психически, но и физически е в топ форма. Във всеки двубой се раздава на максимум. Той е от световна класа – по начин на игра и начина на мислене", каза треньорът на "Ювентус" Маурицио Сари.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК