Ще забранят ли скандиранията на Олимпиадата в Токио?

Ограничението може да бъде наложено заради коронавируса

12.11.2020 | 15:00 Редактор: Радостина Димитрова
Ще забранят ли скандиранията на Олимпиадата в Токио?

Феновете могат да получат забрана за скандирания по време на Олимпийските игри в Токио, за да се избегне риска от разпространение на коронавируса, съобщи официално лице.

Коментарите идват след тестово събитие по гимнастика в Токио в неделя, където привърженици, носещи предпазни маски, бяха призовани да не викат, като вместо това ръкопляскаха тихо и кимиха в знак на одобрение

Изпълнителният директор на Токио 2020 Тоширо Муто сподели, че феновете, пристигащи в Япония, може да не преминават задължителна 14-дневна карантина, казвайки, че мярката трудно би била наложена. Но той добави, че организаторите обмислят призоваването на фенове да не викат или да говорят на висок тон, за да се минимализира риска от заразяване с Ковид-19 на отложената олимпиада.

"Има вероятност да помолим олимпийските фенове да се въздържат от викане или говорене на висок глас. Когато помислим за ефекта от пандемията, това е нещо, което трябва да обмислим, за да редуцираме разпространението на заразата", каза Муто след среща на комисията.

Докато повечето спортни състезания по света бяха подновени след спирането заради пандемията, повечето от тях се провеждат при закрити врати. Феновете са допускани до спортни събития в Япония, обикновено ограничен брой от тях, но са съветвани да не викат или скандират. Президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах заяви в сряда, че е все по-уверен, че "значителен брой" фенове ще получи разрешение да посети Игрите.

Олимпийските игри бяха отложени с година за следващия юли заради пандемията от коронавирус, но независимо от повишения брой случаи, Игрите не изглеждат застрашени на този етап. Токио стартира провеждането на тестови състезания, включително почти пълен бейзболен мач и гимнастическата надпревара с четири страни в неделя, проведена при строги мерки, предаде БГНЕС.

Япония в момента има стриктна забрана върху на практика целия чуждестранен туризъм. Муто сподели, че всеки таван върху броя зрители или правила за гостуващите публики, ще бъде решен през пролетта. В неделното състезание по гимнастика, около 2000 фенове с предпазни маски останаха социално дистанцирани в олимпийския стадион с капацитет от 8700 седящи места, докато същевременно бяха помолени да не скандират.

Снимка: Pixabay

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


1
1 rate up comment rate down comment 0
realist
преди 3 години