В "Барселона" орязват заплатите заради коронакризата

Клубът обяви рекордни загуби от 97 млн. евро

21.10.2020 | 21:20 Редактор: Ивет Арабова
В

"Барселона" официално започна процес на намаляване на заплатите на играчите и служителите, съобщиха от испанския тим, което е пореден ход за намаляване на ефекта на пандемията от Ковид-19 върху финансовото състояние на клуба.

"Барселона" обяви рекордни загуби от 97 милиона евро (114,89 милиона долара) по-рано този месец и 14 процента спад в приходите от предходната година, но заяви, че е готов за далеч по-големи съкращения през този сезон. Клубът наложи временно намаление на заплатите със 70 процента по-рано тази година по време на паузата в испанското първенство, която започна през март и приключи през юни.

"Въздействието на пандемията тази година е много по-силно, отколкото в предходната, при която въздействието беше ограничено до последното тримесечие. Настоящият сезон ще бъде повлиян изцяло от ситуацията, така че отрицателното въздействие ще се умножи многократно. Клубът очаква спад на приходите с повече от 30 процента и затова е принуден да намери незабавни решения, които ще помогнат за намаляване на разходите", се казва в изявление на каталунците.

Докато всички играчи се съгласиха с предишното намаляване на заплатите и предприеха допълнителен мерки, за да гарантират, че служителите ще продължат да получава пълните си заплати по време на пандемията, сега много футболисти се противопоставят на последните съкращения, информира БНР.

Вратарят Марк-Андре тер Щеген, защитниците Жерар Пике и Клеман Лангле и полузащитникът Френки де Йонг вече са се съгласили с временното намаляване на заплатите, което е включено в новите договори за четиримата, които бяха обявени вчера.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК