Капитанът ни по кикбокс Атанас Божилов ще се бие с румънеца Алин Кимпан

Шестото издание на международната галавечер SENSHI ще се проведе под звездите

19.08.2020 | 15:50 Редактор: Юлия Христова

Капитанът на националния отбор по кикбокс на България – Атанас Божилов, ще се бие с румънеца Алин Кимпан на SENSHI 6. Двамата премериха сили в дебютната галавечер на веригата преди 2 години.

Тогава Наката демонстрира класа и пречупи съпротивата на коравия кикбоксьор. Реваншът е в петък (21 август) в Камчия.

Битката отново е по правилата на кикбокса стил К-1 в категория до 75 килограма.

Божилов е притежател на световния пояс в кат. до 71.8 кг от април 2019 година, когато надигра беларусина Макс Сподаренко в двубой на арената на SENSHI. Това ще му е пето участие на престижните бойни галавечери, като до момента записа четири забележителни победи.

Наката е първенец и по кикбокс за професионалисти на Kickboxing Grand Prix в категория до 72.5 кг от 2018. Миналата година беше номиниран за наградата Спортист на годината за Бургас. Миналия декември родният ас получи и специалната награда на "Boec.BG за принос към развитието и популяризирането на бойните спортове и изкуства по време на годишната церемония "Златен пояс“.

Кимпан е многократен шампион по кикбокс на Румъния. Има медали от редица международни състезания и този път е решен да сломи съпротивата на родния топ боец. След загубата от Атанас Божилов в първото издание на SENSHI вдигна още повече нивото и не трябва да бъде подценяван.

Шестото издание на международната галавечер SENSHI ще се проведе под звездите, при спазване на всички мерки на здравните власти, като всички от участниците и треньорите ще бъдат допуснати в страната след предоставяне на отрицателни PCR тестове.

Всичко най-интересно около бойното шоу можете да откриете на нашия сайт Boec.BG или на уебсайта на SENSHI – https://senshi.com/, както и в социалните мрежи на веригата https://www.facebook.com/senshigala и https://www.instagram.com/senshi.gala.

Галавечерта ще се излъчва на живо както в България на www.boec.bg и по Max Sport, генералният спонсор на събитието, така и в цял свят по американската онлайн телевизия FITE TV и на www.boec.com.

Медийни партньори на SENSHI 6 са Bulgaria ON AIR, Boec.BG, Boec.com, FITE TV, Topsport.bg, Webcafe.bg, Gol.bg, Superkarate.ru, Rsbi.ru

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК