Ла Лига се завръща с някои уникални нововъведения

Голямо разминаване в дните за почивка на някои отбори

08.06.2020 | 14:42 Редактор: Юлия Христова

Първенството в Испания се завръща тази седмица, въпреки че карантината в страната беше удължена. От Ла Лига ще използват виртуални трибуни и фен аудио, за да пресъздадат реалната атмосфера на мачовете. 

Публика по трибуните няма да има, а всички щабове ще трябва да спазват задължителни мерки за безопасност. Това накара босовете в Ла Лига да измислят алтернативен вариант, чрез който поне донякъде да бъде пресъздадена атмосферата на истинските мачове.

За тази цел първенството ще използва виртуални трибуни, пълни със зрители в телевизионните си излъчвания и фен аудио, продуцирано от създателите на играта FIFA. 

Така срещите ще изглеждат по-атрактивни и ще се доближат до добре познатия преди прекъсването вариант. Късно снощи от Ла Лига пък обявиха датите и часовете на мачовете от 30-ия и 31-вия кръг в първенството. 

След детайлен поглед върху програмата обаче, испанските медии откриха голямо разминаване в дните за почивка на някои отбори. Докато една част от тимовете ще изиграят първите си четири кръга в рамките на 15 дни, то други ще трябва да се справят само за 10. "Атлетико" (Мадрид), "Атлетик" (Билбао), "Виляреал" и "Леганес" изглеждат най-ощетени. 

Вижте повече във видеото.

Снимка: БГНЕС

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК