Да се забавляваш, да тренираш и да летиш – бънджи фитнес

Мартин Калчев представи иновативна кондиционна тренировка с кардио елементи

28.05.2020 | 08:45 Редактор: Тодор Петров

Много хора са си задавали въпроса какво е да летиш - да бъдеш над земята и дори извън гравитацията. 

Бънджи фитнесът е кондиционна тренировка с кардио елементи, в която хората, с помощта на бънджи ластика, могат да правят упражнения.

"Няма никакво значение дали сме на закрито, на открито, колко точно квадрата имаме на разположение. Това е най-големият мит – бъднжи фитнес може да се практикува навсякъде", каза инструктор по бънджи фитнес Мартин Калчев пред камерата на Bulgaria ON AIR.

"Tова е едно ново начинание и като всяко едно ново нещо, трябва да повярваме в него, да дойдем. Пробваш ли тренировката, тя ще ти хареса със сигурност. Със сигурност е риск. Със сигурност в началото подходих със страх. Здравето на хората е основен приоритет, на който и да е инструктор. Или поне така трябва да бъде. Аз лично се интересувам много от всички нововъведения в света на фитнеса. Търся нов уред. И не просто търся нов уред, а търся нов уред, който може да влезе в употреба на българския пазар. Истината е, че се изненадах всъщност колко много го харесаха хората", сподели още Мартин.

И призна, че е имало момент на изследване кой точно ластик да бъде избран за упражненията. В крайна сметка са избрали вариант, който няма да контузи хората.

"Също така става за по-ниски тавани. В България повечето зали или дори ако сме на открито, както сега, не са толкова високи, а голяма част от ластика има нужда от височина над 4-5 метра. Тук говорим за абсолютно една стайна височина, нормална. Можем да си закачиш уреда и да си работиш. Няма никакъв проблем", обясни инструкторът.

Вижте повече в репортажа на Десислава Францова.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК


3
0 rate up comment rate down comment 0
Нина
преди 3 години
Това ми изглежда доста тегаво Сигнализирай за неуместен коментар
2
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Да, ама бънджито е скъпо... Сигнализирай за неуместен коментар
1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 3 години
Тренирайте си в къщи, не е нужно да сте в зала... Сигнализирай за неуместен коментар