Борисов към феновете на "Левски": Какво искате? Плашите ме с бунтове!

Не защитаваме корпоративни интереси, заявиха "сините" привърженици

24.01.2020 | 12:45 Редактор: Тодор Петров

Фенове на футболния клуб "Левски" се срещнаха с премиера Бойко Борисов. Причината е опасността клубът да остане без финансиране. Основният спонсор на "Левски" Васил Божков заяви, че ще прекрати издръжката на "сините", ако държавата отнеме лиценза на частните лотарии. 

Привържениците на "Левски" не излязоха удовлетворени от разговора си с премиера Борисов и спортния министър Красен Краелв. Според тях основният проблем е в модела на управление на футбола в България.

ие не сме тук, за да защитаваме корпоративни и частни интереси. Не ни интересува законът за хазарта. Интересува ни единствено какво се случва с "Левски". Странен е начинът, по който се прехвърля собствеността от едни хора на други хора. Това ни кара да мислим, че този модел не може да продължава по този начин и че отнякъде се дърпат конците", каза шефът на НКП на "Левски" Степан Хиндлиян пред премиера.

"Къде е "Левски" в цялата работа? Вие се срещате, излизате, обяснявате, плашите ме с бунтове. Какво искате да направя, този доклад да го скрием?", отвърна Борисов на феновете.

Премиерът е показал на феновете доклада на Държавната финансова инспекция, в който се твърди ,че има ощетяване на държавната хазна с 210 млн. лева, тъй като тотото е таксувано по различен начин от частните лотарии. 

Феновете на "Левски" заявиха, че нямат големи намерения за протести, но това е само към този момент. А Борисов ги призова да вземат акциите на клуба. Привържениците не са решили дали да прибегнат до такъв ход.

Снимка: Министерски съвет

Харесайте страница ни във Facebook ТУК