Завеждат дела срещу "Левски" за над 6 млн. лева

Божков обяви, че ще остави отбора, ако одържавят лотарията

22.01.2020 | 21:46 Редактор: Ралица Братанова

Васил Божков ще остави "Левски", ако новият закон за хазарта бъде приет. Това обяви бизнесменът на срещата си с фенове.

Като мотив той изтъкна, че няма да има финансовата възможност да издържа клуба. 

"Ако одържавят лотарията, няма да имам възможност да издържам клуба. Готов съм да остана начело, но не виждам смисъл. Сега разбирам, че ще има среща между феновете, Красен Кралев и министър-председателя Бойко Борисов. Надявам се премиерът да вземе правилно решение", заяви Божков.

На срещата освен Божков присъстваха и мажоритарният собственик на акциите на "Левски" Георги Попов и собственикът на Националната лотария Димитър Ганев.

Те обявиха, че "Виваком" и "Главболгарстой" започват дела за над 6 милиона лева срещу  "Левски".

"Виваком" е отправила писмена претенция към 31 август за връщане на тези пари, имат изпълнителен лист. Техният изпълнителен директор днес ми се обади и ми каза, че ги предизвикваме да ни съдят и те ще заведат дело. "Виваком", заедно с лихвите, са за над 3 млн. лева", сподели Георги Попов.

"Главницата на "Главболгарстрой" е 2 738 162 лева. Лихвите към 31 декември 2019 г. са 366 130 лева и 28 стотинки. Само да уточним за "Главболгарстрой", че според нас Левски не дължи тези пари и ще се съдим", казаха още Георги Попов и другият участник в срещата Димитър Ганев.

Бъдещето на "Левски" все още остава под въпрос. Решаваща роля ще има срещата на феновете на отбора и премиера, която ще се проведе в петък.

Снимка: Lap.bg

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК