Шампиони и в спорта, и в живота: Ерика Зафирова и Дейвид Хъдълстоун

19-годишният ни гимнастик с интервю пред Bulgaria ON AIR

15.10.2019 | 08:37 Редактор: Василена Василева

Шампиони в спорта и в живота. Това са Ерика Зафирова и Дейвид Хъдълстоун. Тя е член на националния ансамбъл по художествена гимнастика, а той е най-добрият ни спортен гимнастик в момента. Любовта им пламва в залата и така вече година и половина са неразделни. 

Дейвид се превърна в истинска сензация преди няколко дни. На първенството на планетата българинът спечели квота за страната ни на олимпийските игри в Токио 2020 година. Постижението му е голямо, защото на миналите игри в Рио де Жанейро България нямаше представител. 

На Световното първенство Дейвид изигра шест от шестте си съчетания без грешка, а една от основните заслуги за доброто си представяне пред Bulgaria ON AIR той сподели, че е на Ерика. Гимнастичката е била в залата в Щутгард заедно със семейството си за да го подкрепят.

Историята на Дейвид Хъдълстоун е много интересна. Майка му е българка а баща му американец. Роден е в Холандия. Първите си стъпки в спортната гимнастика прави на Карибските острови, където е живял с родителите си. След това семейството се мести в САЩ, но в името на спорта и кариерата си Дейвид идва в България, за да тренира. 

Човекът, който е неотлъчно до младия талант в залата, е неговият треньор Дамян Ингатов. Той ни разказа за качествата на Дейвид, които го отличават от останалите гимнастици и стратегията, която са си изградили за спечелване на олимпийската квота. 

Дейвид е човекът, който е помогнал на Ерика да вземе важното решение от индивидуална състезателка по художествена гимнастика да премине в националния ансамбъл на България и вече да е медалистка от световно първенство. 

Предстоящата година олимпийската е най-важната и мечтана за всеки спортист. Ерика и Дейвид сбъднаха своите детски мечти да попаднат на олимпиада. Любовта им ще ги събере и на игрите в Токио, тъй като състезанията и на двамата са едно след друго.

Въпреки успехите си и Ерика и Дейвид са здраво стъпили на земята а единственото, което ги интересува са любовта им и престижното представяне на олимпийските игри. 

Вижте още в репортажа на Моника Симеонова!

Харесайте страница ни във Facebook ТУК