Вишните в Ботаническата градина в Бруклин, Ню Йорк цъфнаха

Градината се подготвя за 33-то годишното издание на фестивала на вишневия цвят "Сакура Мацури"

23.04.2014 | 11:53 Редактор: Ирина Георгиева
Вишните в Ботаническата градина в Бруклин, Ню Йорк цъфнаха

Вишните в Ботаническата градина в Бруклин, Ню Йорк цъфнаха. Градината се подготвя за 33-то годишно издание на  фестивала на вишневия цвят „Сакура Мацури“.

Със символичният за японците цвят се отбелязва настъпването на пролетта. Розовите и бели цветчета бяха почетени с традиционни японски танци и представления, превърнали се в тържество на специалните костюми и грим, добили още популярност като “косплей“.

Още по темата

Настъпването на пролетта ще бъде съпроводено с над 60 представления на майстори на бойни изкуства, манга артисти и много други таланти.
Голяма част от посетителите с много вдъхновение идват с подобаващи костюми и по  този начин активно участват в събитието.

Билети за фестивал могат да бъдат купени и онлайн. Деца под 12 години могат да видят тържеството на изкуствата в началото на пролетта безплатно, а за студенти и възрастни цената е съответно $20 и $25.

Вишневият цвят или „сакура“ е почитан за национално цвете на Япония. Официално сезонът на вишневите цветове в Япония тази година беше открит с 10 дни по-рано на 16 април. Заради необичайно топлата зима вишните цъфнаха по-рано.

В месеца на вишневите цветове на посещение в Япония пристигна и американският президент Барак Обама.

Визитата му е част от азиатската обиколка и се планира  той да получи аудиенция при император Акихито и императрица Митико, а също така да посети тържествен банкет в императорския дворец. Последното посещение на Обама в Япония беше през ноември 2010 година.