"Пайнер" получи безвъзмездно 2 млн. лева от еврофондовете

Музикалната компания е с одобрен проект за финансиране по програма "Конкурентоспособност".

15.01.2013 | 09:45 Редактор: Ралица Пейчева

Музикалната компания "Пайнер" е спечелила 2 млн. лева европейско финансиране по оперативна програма "Конкурентоспособност", става ясно от официалния регистър за управление на еврофондовете. Проектът на фолк-империята е за "повишаване на конкурентоспособността на компанията на вътрешния пазар чрез модернизация на оборудването". Работата по него е започнала миналото лято и трябва да приключи до април тази година.

От справка в Информационната система за управление и наблюдение на средствата от ЕС става ясно, че безвъзмездната финансова помощ за „Пайнер“ е близо 2 млн. лева. Останалите пари (1.2 млн. лева) компанията трябва да си осигури сама. От фирмата все още не са получили средствата, но плащанията предстоят.

“С реализирането на настоящия проект „Пайнер Медиа” ООД цели да постигне устойчив икономически растеж и запазване на лидерската си позиции в подготовката и реализирането на качествен медиен и музикален продукт не само на родния, но и на международните пазари, в които телевизия “Планета” се излъчва. Чрез повишаване качеството на предлагания продукт „Пайнер Медиа” ООД ще съумее да привлече значителен брой нови зрители, да вдигне рейтинга си, като това ще доведе до увеличаване на приходите от реклама. Проектът ще доведе и до разкриването на нови работни места и ще допринесе за развиването на българската икономика”, се посочва в описанието на проекта.

Само преди седмица министърът по еврофондовете Томислав Дончев се похвали, че изминалата година е била рекордна за най-тромавата оперативна програма - „Конкурентоспособност“. От 2007 до края на 2011 бизнесът е получил реално едва 130 млн. лева от предвидените над 2.2 милиарда. Към края на 2012 обаче изплатените суми вече са над 978 млн. лева, или 43% от целия бюджет на програмата.