Мъж отстъпи къщата си на бездомно семейство

Американецът Тоби Толбърт се премести при родителите си за една година, за да подслони майка и четирите й деца.

03.01.2013 | 17:40
Мъж отстъпи къщата си на бездомно семейство

Адвокатът от Лос Анджелис Тоби Толбърт отстъпи безвъзмездно дома си на бездомна майка с четири деца за срок от една година. През това време той ще живее в дома на родителите си.

Историята на американеца бе разказана от телевизия CBS. Толбърт, който е възпитаник на Харвард, разказа, че идеята е вдъхновена от баща му. Когато Тоби бил малък, той често приютявал непознати, които нямат къде да живеят.

Когато споделил идеята с майка си Мари, тя му казала че си е изгубил ума. Той обаче настоял. „Не е необходимо да си Опра или Бил Гейтс, за да помагаш. Всеки може да го направи, където и да е и с каквото и да разполага. Аз имам къща и давам нея.“ обяснява постъпката си Толбърт.

Мъжът не се е срещал лично със семейството, което ще се настани в дома му. Свързал се е с тях с посредничеството на приюта за бездомни хора Alexandria House. Щастливите „наематели“ са Фелиша Дюкс и четирите й деца. В приюта майката и три от децата трябвало да се побират в една стая, а четвъртото било отделено, заради липсата на пространство. След щедрия жест на Толбърт семейството отново е събрано заедно.