Анджелина Джоли в кампания срещу сексуалното насилие

Властите във Великобритания планират да сформират екипи, които да разследват изнасилвания в държавите с военни конфликти.

30.05.2012 | 14:35
Анджелина Джоли в кампания срещу сексуалното насилие

Актрисата Анджелина Джоли и британският външен министър Уилям Хейг започват кампания срещу сексуалното насилие в конфликтните зони по света. Джоли беше на специално посещение в Лондон, за да подкрепи инициативата преди режисьорския си дебют на филма „В земя на кръв и мед“.

„Бях шокиран като научих, че има едва 30 осъдени при над 50 хиляди изнасилвания по време на войната в Босна през 90-те години- заяви пред журналисти Уилям Хейг. - Днес има смразяващи данни за изнасилвания в Сирия наред с убийства, мъчения и репресии над хиляди невинни граждани. Като външен министър, аз съм потресен от мащаба на сексуалното насилие в конфликтните райони по света“.

Анджелина Джоли подчерта, че Международната общност е предприела сериозни стъпки за справяне с проблема. „Сексуалното насилие продължава да взема жертви и вече не можем да се преструваме, че не знаем до какви сериозни последици води неспособността ни да предотвратим тези престъпления,“ допълни още актрисата.