България попадна в топ 50 на National Geographic Traveler

Списанието препоръчва да се посети концерт в античния амфитеатър на Сердика, да се отиде до Рилския манастир и да се участва в приготвянето на баница.

17.04.2012 | 17:47
България попадна в топ 50 на National Geographic Traveler

National Geographic Traveler номинира културния маршрут "Чудесата на България: изкуство, вино и традиции" като една от 50-те дестинации за 2012, които човек трябва да посети през живота си, съобщиха от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма.

Туровете "Културни кръстопътища" вече са влизали в престижната класация три пъти – през 2009, 2010 и 2011 година, припомнят още от министерството. Тази година беше избран маршрутът "Чудесата на България", който включва гурме и винени дегустации, наблюдение и участие на туристите в тъкане, ръчно правене на хляб.

Списанието препоръчва да се посети концерт в античния амфитеатър на Сердика, да се отиде до Рилския манастир и да се участва в приготвянето на баница. Дванайсетдневната обиколка струва 4695 долара, става ясно от справка на сайта на списанието. В Европа National Geographic Traveler освен България препоръчва маршрути от Босна и Херцеговина, Франция, Полша, Португалия, Италия, Румъния, Русия.