Сърби заплашват Анджелина Джоли

Актрисата се отказа от участието си в премиерата на режисирания от нея филм "В земя на кръв и мед".

16.02.2012 | 08:26
Сърби заплашват Анджелина Джоли

Анджелина Джоли и няколко сърби от екипа на последния й филм са били заплашвани, предадоха световните агенции. Признанието бе направено от самата холивудска звезда, която е режисьор на филма "В земя на кръв и мед".

Продукцията има за цел да напомни на света за ужасите на войната в Босна, започнала преди 20 години. Продукцията обаче предизвика дебати сред босненците какво наистина се е случило.

Филмът успя най-вече да покаже дълбочината на разделенията в страна, за която има опасения, че се отдалечава от националното помирение и се насочва към опасна нестабилност, казва самата Джоли.

Отправените заплахи били направени по интернет, след премиерата в Сараево на 14 февруари.  "Имаше неща, изпратени до мен, имаше неща, публикувани онлайн. Разбили са прозорците на колата на един човек от моя екип, друг е бил заплашен по телефона ", заяви Джоли в интервю.

Актрисата се отказа от намеренията си да участва на премиерата на филма в сръбската столица Белград. Тя обаче отрече решението й да е продиктувано от получените заплахи.