Уитни Хюстън открита мъртва

Знаменитата певица, която има над 170 милиона продадени албума, си отиде на 48-годишна възраст.

12.02.2012 | 09:37
Уитни Хюстън открита мъртва

Уитни Хюстън, една от най-популярните и продавани съвременни певици, почина на 48-годишна възраст. Прес аташето й потвърди новината рано сутринта. Все още не са известни причините за смъртта, полицията съобщи единствено, че са открили тялото в хотелска стая на "Бевърли Хилтън". Хюстън се е подготвяла там за церемонията по връчването на наградите "Грами", която трябва да се състои тази вечер.

В най-силните си години, през 80-те и 90-те, Хюстън бе една от най-популярните певици в света, с над 170 милиона продадени албума. Сред стотиците й отличия са две награди "Еми" и шест "Грами". Първоначално тя завладява музикалния свят с хитовете  I Wanna Dance With Somebody и Saving All My Love For You, а след това покорява и киното с филма „Бодигард” и станалия легендарен неин кавър на песента I Will Always Love You.

В последните години обаче певицата беше по-известна с проблемите си с наркотиците и алкохола, отколкото с удивителния си глас. Сериозна вреда на имиджа й нанесе публичното признание, че употребява кокаин, марихуана и хапчета, които се отразяват зле на гласа й.

Въпреки тези проблеми обаче, тя ще бъде запомнена от колегите и почитателите си като един от най-големите таланти на своето време. Много музикални знаменитости вече заявиха, че са потресени от новината и още не могат да повярват. Легендарният музикален продуцент Куинси Джоунс каза, че е съкрушен, а кръстницата й Арета Франклин отказа да коментира, защото още не можела да приеме новината.

Нийл Портноу, президент на Recording Academy  - организацията, връчваща наградите "Грами" - потвърди, че се обмисля как на церемонията да се почете паметта на певицата. Съболезнования са изказали още Риaна, Лейди Гага, Серена Уилямс, Дженифър Лопес, както и скандално известният й бивш съпруг Боби Браун.