Жерар Депардийо може да изиграе Доминик Строс-Кан

Предполага се, че основната сюжетна линия на филма ще бъде провалът в политическата кариера след сексуален скандал.

27.12.2011 | 08:40
Жерар Депардийо може да изиграе Доминик Строс-Кан

Режисьорът на „Опасни игри“ и „Лошият лейтенант“ Абел Ферара планира да снима филм, чиято основна сюжетна линия да бъде скандалът, довел до оставката на директора на Международния валутен фонд Доминик Строс- Кан, съобщава РИА Новости. По всяка вероятност главната роля на бившия шеф на финансова институция ще изиграе Жерар Депардийо.

През май 2011 Строс-Кан беше задържан в хотел "Софител" в Ню Йорк заради обвинения за сексуално посегателство срещу камериерка. Дни по-късно бившият директор на МВФ подава оставка. В началото на юли Доминик Строс- Кан беше освободен без всякакви гаранции. Задържането му под стража и повдигането на обвинения осуетиха плановете му за включване в президентската надпревара догодина.

Сюжетът веднага е допаднал на Ферара, съобщават от  Deadline.com. Според изданието към историята ще бъдат добавени епизоди от биографията на други полици, като например на бившия американски президент Бил Клинтън, чиято репутация беше унищожена от стажантката Моника Люински, и на бившия италиански премиер Силвио Берлускони, който през последните години е следван от подобни скандали буквално на всяка крачка.

„Единственото, което е ясно към момента е, че Депардийо, Изабел Аджани и Ферара много искат да работят заедно. Дали това ще стане в този филм – още не знаем,“ коментира продуцентът на Ферара Винсент Марвал. Предполага се, че Изабел Аджани ще бъде поканена да изиграе главната женска роля и на жената на героя на Депардийо. Самият актьор е отказал коментар дали се работи по филм със сюжетна линия за провалена политическа кариера след сексуални скандали. „По принцип аз се справям отлично с персонажи, които не ми харесват и на които не приличам,“ отбелязва още актьорът.