Първи поглед върху "Хобитът"

Вижте трейлъра на новия епос на Питър Джаксън точно година преди очакваната му премиера.

21.12.2011 | 16:34
Първи поглед върху

Милионите почитатели на "Властелинът на пръстените" най-после можаха да хвърлят едно око върху дългоочакваната прелюдия към фантастичната трилогия. Компанията Warner Brothers разпространи вчера първия официален трейлър на "Хобитът" – новата лента на Питър Джаксън по романа на Джон Р.Р. Толкин, преведен на български като "Билбо Бегинс, или дотам и обратно".

В "Хобитът" се разказва предисторията на събитията от "Властелинът на пръстените" – той проследява вълшебното пътешествие на Билбо и петнайсет джуджета, за да победят дракона Смог. По време на изпълненото с приключения пътуване Билбо се среща с Ам-Гъл и се сдобива с всемогъщия пръстен.

След поредица от забавяния и напускането на един режисьор и двама продуценти се наложи Питър Джаксън отново лично да се заеме със заснемането на филма. "Хобитът" ще бъде завършен окончателно идната есен, а премиерата му ще бъде на 14 декември 2012 в Уелингтън, Нова Зеландия.

За ролята на младия Билбо Джаксън се спря на все по-популярния британски комик Мартин Фриймън, нашумял с "Пътеводител на галактическия стопаджия" и особено с новата телевизионна поредица "Шерлок" на Би Би Си, в която играе доктор Уотсън. Самият телевизионен Шерлок, актьорът Бенедикт Къмбърбач, също присъства в "Хобитът", но само като глас – той озвучава дракона Смог. В ролята на Гандалф е познатият ни от първата трилогия Йън Маккелън.