Американски шериф лежи в затвора, носещ името му

Някогашният прославен пазител на закона Пат Съливан арестуван за търговия с амфетамини.

01.12.2011 | 18:13
Американски шериф лежи в затвора, носещ името му

Всеки държавен служител би се гордял, че са му оказали честта да кръстят на него цяла сграда. Единственото изключение е Патрик Съливан-младши, бивш шериф на областта Арапахо в американския щат Колорадо. Съливан, доскоро национално известен пазител на закона, бе задържан за търговия с наркотици и сега лежи в денвърския арест, който носи собственото му име.

Съливан, обявен за "Шериф на годината" в САЩ през 2001, е заподозрян в трафик на метамфетамини. Журналисти от местния телевизионен канал CBS4 се срещнали с него под прикритие и се договорили да ги снабдява с наркотици в замяна на сексуални услуги. Сега бившият шериф лежи в Центъра за задържане "Патрик Дж. Съливан", а съдът му наложи  гаранция в размер на 250 000 долара.

Шейсет и осем годишният Съливан е пенсиониран от девет години, но е работел като директор на охраната на училищен район в окръга.

През 2008, той е бил активен участник в щатски и местни отряди, борещи се именно срещу все по-зачестилите случаи на метамфетаминов трафик в Колорадо.