Volkswagen окончателно спира производството на легендарния си Beetle

От 1938 г. насам в глобален мащаб са продадени повече от 21 милиона коли

14.09.2018 | 16:49 Редактор: Велислав Филипов
Volkswagen окончателно спира производството на легендарния си Beetle

Германският автомобилен производител Volkswagen спира производството на легендарния си "бръмбар“ през следващата година. Подразделението за САЩ заяви, че последният Beetle трябва да излезе от фабриката в Пуебла, Мексико, през юли 2019 г.

Мениджмънтът на Volkswagen вече обяви през март, че производството на култовата кола ще приключи, но оттогава имаше спекулации, че производството на Beetle може да бъде удължено. Наследникът на култовия автомобил в момента се асемблира само в мексиканския град Пуебла, съобщава още Investor.bg.

Американската дивизия на най-големия производител на автомобили в света обяви в същото време, че ще отпразнува марката през следващите месеци с поредица от събития. Те ще завършат през юли с края на продукцията. Volkswagen възнамерява да сложи край на серията с два специални модела.

Първият „бръмбар“ бе свален от поточната линия на Volkswagen през 1938 г. Оттогава в глобален мащаб бяха продадени повече от 21 милиона коли. През 1974 г. във Волфсбург бе произведен последният чисто германски Beetle, след което производството мигрира в Мексико.

През 1997 г. се появи New Beetle, а през 2003 г. приключи производството на оригиналния модел. От 2011 г. моделът се нарича просто Beetle.

Снимка: Beetle Forum - Facebook