Facebook добавя нова функция за Messenger

Потребителите ще споделят локацията си в продължение на час

28.03.2017 | 17:23 Редактор: Жанета Нейкова
Facebook добавя нова функция за Messenger

Facebook добавя функция в чат приложението си Messenger, която позволява на потребителите да споделят локацията си в продължение на час. По този начин компанията увеличава конкуренцията си с инструментите, предлагани от Apple и Google Maps на Aplhabet, предава Ройтерс, цитиран от Investor.bg

Социалната мрежа открила, че една от най-използваните фрази в Messenger, когато хората говорят с приятелите и семейството си, е „Колко далече се намираш?“ или нейни вариации, твърди Стан Чудновски, продуктов мениджър в Messenger.

Споделянето на информация за местоположението е по избор, но тя може да бъде предавана на живо, така че когато потребител сподели с приятел къде се намира, приятелят му може да гледа откъде се движи той в продължение на до 60 минути.

Messenger някога беше част от основното приложение на Facebook, но компанията реши да го отдели в друго приложение през 2014 г. След това започна често да инвестира в промени и функции, вградени в услугата, така че да я разграничи от социалната мрежа.

Цялата статия прочетете в Investor.bg

Снимка: Pixabay.com