Съперничеството между Lyft и Uber внезапно стана политическо

Решението на главния изпълнителния директор на Uber да стане съветник на Тръмп доведе до бунт в социалните мрежи

31.01.2017 | 16:43 Редактор: Жанета Нейкова
Съперничеството между Lyft и Uber внезапно стана политическо


За периода от 36 часа, в които президентът Доналд Тръмп подписа своя указ за ограничаване на имиграцията от седем страни и временното спиране на тази мярка от съда в Ню Йорк, съперничеството между двете най-големи американски технологични компании за споделени пътувания Uber и Lyft внезапно стана политическо, предава Investor.bg

До голяма степен в резултат на решението на своя главен изпълнителен директор Травис Каланик да стане съветник на Тръмп, Uber е изправена пред бунт в социалните медии, въпреки че изглежда, че точно тази компания прави повече в подкрепа на шофьорите си, засегнати от новите правила, отколкото Lyft, пише в свой анализ CNBC.

В политизираната Америка на Тръмп марките попадат в бързо развиваща се политическа криза и са принудени бързо да заемат страна. Заповедта на Тръмп спря приема на всички бежанци за 120 дни и на сирийските бежанци за неопределено време. Тя също така блокира възможността на хора от Сирия, Ирак, Иран, Судан, Сомалия, Либия и Йемен да влизат в САЩ в продължение на 90 дни. 

В часовете след подписването на документа и изясняването на съдържанието му технологичните компании, които наемат много имигранти чрез визи от типа H-1B, бяха принудени публично да отговорят на мярката.

Цялата статия прочетете в Investor.bg