Достатъчно издръжливи ли са батериите на новите MacBook Pro?

От Consumer Reports твърдят, че не отговарят на стандартите

24.12.2016 | 14:00 Редактор: Луиза Божинова
Достатъчно издръжливи ли са батериите на новите MacBook Pro?

Новите лаптопи на Apple MacBook Pro така и не получиха препоръчани оценки от Consumer Reports, неправителствена организация, която дава обективни оценки на продукти от 1936 година насам. А това се случва за първи път в историята на продукта, пише CNBC.

Нестандартното представяне на батерията е основната причина американският технологичен гигант да бъде пропуснат, след продължителните тестове на трите нови модела MacBook Pro.

Apple твърди, че батерията на въпросните устройства трябва да работи до 10 часа, докато тестовете на Consumer Reports са показали, че издръжливостта им варира между под четири часа и до над 19 часа.
 
“Животът на батерията може да варира при един тест и друг с под 5%”, коментира Джери Бейлинсън, който пише за Consumer Reports. По думите му разлики в резултатите, които са установени при тестовете на MacBook Pro, не могат да дадат реалистична представа за преживяването на потребителите.

“Животът на батерията е важна функция на лаптопа и представлява значителна част от нашата оценка… След разглеждане на пълните резултати от тестовете Consumer Reports откри, че и трите лаптопа MacBook Pro не са отговорили на стандартите за препоръчани модели”, допълва той.

Apple не е коментирала въпроса пред CNBC. Акциите на компанията завършиха търговията в четвъртък с понижение от 0,72% в стойността.

Още по темата четете на Investor.bg