Лондон е най-скъпият град за технологични стартъпи

Столицата на Великобритания изпреварва Ню Йорк и Сан Франциско по наемни цени

15.09.2016 | 16:59 Редактор: Луиза Божинова
Лондон е най-скъпият град за технологични стартъпи

Лондон е обявен за най-скъпия град в света за технологични стартъпи. Столицата на Великобритания изпреварва Ню Йорк и Сан Франциско по наемни цени. Това потенциално може да потисне възможността в града да бъде създаден следващият Google или Twitter, посочва се в нов доклад, цитиран от CNBC.

Компанията за недвижими имоти Knight Frank разглежда разходите за наем и оборудване на 55 кв. м. офисно пространство в технологичните и креативни райони на водещите градове в цял свят.

Стартъп компаниите, които търсят място в Шордич в Лондон – най-популярният район за технологичните стартъпи, ще трябва да платят 66 706 долара за година. На второ място е Бруклин в Ню Йорк, където разходите са средно 62 736 долара, и Мид-Маркет в Сан Франциско, където стартъпите трябва да заделят по 61 680 долара годишно за наем на офис.
 
Първи, втори и девети административен район в Париж (57 426 долара) и Сийпорт в Бостън (50 700 долара) са на четвърто и пето място.

Анализ на Knight Franks показва, че разходите за стартъпи в развиващите се технологични и дигитални райони като Silicon Docks в Дъблин и The Domain в Остин са по-ниски – съответно 47 345 долара и 35 280 долара, поради което тези места може да се окажат алтернатива за стартиращите технологични компании.

Може обаче да има известна надежда за стартъп компаниите, търсещи място в Лондон, Ню Йорк или Сан Франциско: споделените пространства за работа.

Цялата статия прочетете на Investor.bg