Сингапур става световен бизнес център, измества Лондон

Азиатската островна държава предлага изключителни технологии, ниски данъци и инфраструктура

07.09.2016 | 15:52 Редактор: Тодор Петров
Сингапур става световен бизнес център, измества Лондон

Ако Лондон изгуби статута си на бизнес лидер на света, Сингапур бързо ще го смени на водещата позиция, коментира Bloomberg. Азиатската островна държава се нарежда след Лондон като най-добър глобален бизнес град, сочи ново проучване на PricewaterhouseCoopers, базирано на социални и икономически данни, публикувани преди вота на Великобритания за излизане от Европейския съюз. 

Индексът на компанията Cities of Opportunity Index, излизащ за седми път, поставя Сингапур пред Париж и Амстердам – два европейски града, които се опитват да привлекат чуждите компании в случай, че решат да преместят дейността си от Лондон.

Изключителните технологии, ниските данъци и ефикасните транспортни и инфраструктурни системи са помогнали на Сингапур да задмине Ню Йорк и да се изкачи с едно място напред в класацията спрямо предишното проучване от 2014 г., посочва PwC.

За разлика от други проучвания, които класират финансовите центрове въз основа на тяхната конкурентоспособност, индексът на PwC оценява градовете и по тяхното социално и икономическо здраве, измервайки показатели като лесно правене на бизнес, демография и технологична готовност.

Резултатите показват нарастващото бизнес влияние на Сингапур, отчасти в резултат на разширяващата се финансова и застрахователна индустрия, която формира около 13% от икономиката.

Четете още по темата в Investor.bg